Antica cucina romana - едукативна работилница за древната римска кујна

Учиме да готвиме, додека го запознаваме нашето богато наследство. Разбудете ја креативноста и нурнете се во магијата која ни ја нуди светот на древните Римјани. Додека се забавувате, ќе научите многу работи за древната храната, за намирниците, како да правите антички колачи, леб или паштети.

Оваа работилница е дел од SCUPINI ROMANI, образована програма на ХАЕМУС наменета за промоција на античкото римско наследство и култура. Таа овозможува запознавање на сите заинтересирани со тајните на римскaта исхрана, кои намирници се потребни за да направите libum (римски леб), savillum (колачи со мед и ореви) и намаз од зеленчук, вклучително и рецептите.

Дел од римските јадења коишто ХАЕМУС ги направи за време на настанот Розалии, во 2018 година во Виница

error: Content is protected !!