English below

Сакаш да дознаеш за првите уметнички дела што ги создал човекот на ѕидовите од пештерите, како ги претставувал животните коишто го опкружувале и знаците со кои комуницирале древните луѓе помеѓу себе? Оваа мапа ќе ти овозможи да научиш точно 32 симболи кои се повторуваат на сите континенти во периодот на каменото доба. Голем дел од овие симболи се сретнуваат и во Македонија на предмети откриени од праисторијата, а истите тие предмети може да се погледнат во поставките на најблиските музеи.

Мапата содржи и археолошка вежба која ќе ја разбуди твојата креативност и фантазија, а доколку сакаш да научиш уште повеќе за овој период, веројатно ќе те интересира и нашата „Праисториска читанка и вежбанка“, како и „Археолошка тетратка и инвентарна книга“, обете создадени за млади истражувачи како тебе.

Наслов: Скриените кодови на леденото доба
Автор: Василка Димитровска
Издавач: ХАЕМУС
Година на издавање: 2021
Формат: 148мм х 210мм
Доработка: Заштитена со двострано ламинирање
Цена: 150 ден
Време на испорака: 5-7 работни дена.

error: Content is protected !!